FAQ: Meest gestelde vragen

Waar geven jullie les?

Omgeving Haarlem, Zaandam, Alkmaar en Beverwijk.

Kan ik zelf kiezen welke instructeur/instructrice ik wil?

Dat is zeker mogelijk!

Waarom moet ik de rijschool machtigen met mijn DigiD?

Voordat de rijschool je tussentijdse toets en/of praktijkexamen voor jou gaat aanvragen moet jij daar eerst toestemming voor geven. Dat doe je met een DigiD machtiging.

Wat is een Gezondheidsverklaring?

Als bestuurder ben je verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. En voor die van anderen. Om te mogen rijden moet je daarom volgens de wet ‘rijgeschikt’ zijn. Dat wil zeggen: geestelijk en lichamelijk in staat om te rijden. Heb je bijvoorbeeld gezondheidsproblemen of een beperking? Of gebruik je medicijnen die invloed hebben op hoe je rijdt? Dan mag je niet altijd de weg op.

Om je rijgeschiktheid te kunnen beoordelen, stelt het CBR je een aantal vragen over je gezondheid. Deze vragen staan op het formulier Eigen verklaring (Gezondheidsverklaring).

 Zonder deze Gezondheidsverklaring kan het praktijkexamen niet aangevraagd worden!

Om geen vertraging in het reserveringsproces op te lopen, is het belangrijk dat de gezondheidsverklaring aan het begin van je rijopleiding wordt ingediend.

In wat voor auto krijg ik les?

We geven rijles in Toyota Yaris auto’s. Deze zijn gekeurd, milieuvriendelijk en veilig. Wij hebben voor deze auto’s gekozen omdat dit gebruiksvriendelijk en compact is, wat goed is voor de leerling.

Waarom een proefles?

Een proefles is belangrijk om te bepalen of je je prettig voelt bij onze rijschool. Klikt het dan geven we je een deskundig advies over een persoonlijk aangepast lesplan.

Is het mogelijk om in het weekend rijles te krijgen?

Ja. We geven rijles op zaterdag en zondag

Ik heb rijles bij een andere rijschool en wil van rijschool veranderen?

Dat is mogelijk een groot gedeelte van onze leerlingen heeft eerst bij een andere rijschool rijlessen gevolg